owl baby

copiii tecolotelor când sunt încă mici se hrănesc de obicei cu carne, pe care părinții lor le iau după vânătoare noaptea.

o bufniță adultă poate aduce bucăți mici de carne de rozătoare, insecte și chiar nevertebrate acvatice în cuib pentru a hrăni porumbelul.

mănâncă insecte și unele rozătoare furnizate de părinții lor ca:

  • molii
  • gândaci
  • gândaci
  • greieri
  • păianjeni
  • lăcuste
  • rozătoare mici
  • șopârle
  • broaște
  • lauchas.
s-ar putea să vă intereseze: hrănirea bufniței adulte

Cum pot avea grijă de un porumbel bufniță?

baby owls
baby owls sunt animale foarte fragede

dacă găsiți o bufniță de porumbel și nu aveți unde să o luați, trebuie mai întâi să o stabilizați oferindu-i bucăți de carne de pui umedă, astfel încât bufnița să se poată hrăni și hidrata.

apoi, în timp, îi puteți da alte tipuri de alimente, cum ar fi șoarecii, deoarece sunt carnivore.

dacă observați că bufnița este deshidratată, încercați să-i dați puțină apă cu o seringă sau o cârpă umedă, așa cum se arată în videoclipul de mai jos. Amintiți-vă, de asemenea, că se hidratează și dacă alimentele sunt umede.

acum, așezați animalul mic într-o cușcă uscată, fără umiditate, astfel încât să-și poată recupera căldura corpului.

alimentele ar trebui să fie de 15 sau 25% din greutatea dumneavoastră. Înainte de fiecare porție, cântăriți mâncarea pentru a pregăti cantitatea potrivită.

puteți oferi porumbelul:

  • gât de pui prelucrat cu piele și OS.
  • carne de iepure.
  • măruntaie de pui.
  • carne de prepeliță.

înainte de a-l hrăni din nou, asigurați-vă că a regurgitat o parte din mâncarea anterioară, altfel mâncarea ar putea crește în abdomen și să moară.

nu-i hrăni cu carne de vită pentru că îi demineralizează.

când tinerii au nevoie de oase și piele. Ei sunt responsabili pentru regurgitarea a ceea ce nu digeră.

cum sunt crescuți?

bufnițele se reproduc primăvara. Reproducerea coincide de obicei cu abundența prăzii din zona în care trăiesc. Bărbații atrag femelele cu zboruri de curte și mâncare.

sunt animale monogame, perechea este menținută în timpul sezonului de reproducere și se schimbă în fiecare sezon. Excepția de la această regulă este bufnița tawny care va rămâne fidelă partenerului pentru viață.

cum trăiesc?

nu construiesc cuiburi, ci preiau cele abandonate și anumite găuri. Depun 3 până la 4 ouă, iar incubația durează 30 de zile.

puii care eclozează lent sau slabi nu supraviețuiesc, deoarece mama îi hrănește doar pe cei cu cele mai mari șanse de supraviețuire.

masculii sunt responsabili pentru vânătoare și aducerea hranei femelelor și puilor de până la 10 ori pe zi.

bufnițele adulte își folosesc ghearele pentru a prinde și imobiliza prada. De obicei, simpla prindere a labelor sale poate ucide un rozător, alteori trebuie să-și folosească ciocul pentru a-și ucide prada.

bufnițele nu au mulți prădători, speciile mici sunt consumate de cele mai mari și de vulturi.