vaikka Blogger (BlogSpot) ei nimenomaisesti vaadi bloggaajilta Tietosuojakäytäntöä, blogisi saattaa tarvita tätä sopimusta.

jos blogisi kerää henkilötietoja siinä vierailevilta ihmisiltä, useat tietosuojalait edellyttävät Tietosuojakäytäntöä. Lisäksi, jos blogisi hyödyntää kolmannen osapuolen ominaisuuksia tai toimintoja (kuten Google Analytics tai AdSense), nämä kolmannet osapuolet vaativat usein Tietosuojakäytännön niiden Käyttöehdot sopimuksia.

miksi blogille vaaditaan Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö voi olla lain mukaan pakollinen, vaikka bloggaaja (BlogSpot) ei sitä suoraan vaatisi.

nämä yksityisyydensuojaa koskevat lait ovat voimassa ympäri maailmaa, ja ne pyrkivät suojelemaan yksilöiden yksityisyydensuojaa. Eivätkä ne koske vain niiden maantieteelliseltä alueelta toimivia blogeja.

esimerkiksi EU: n tietosuoja-asetus pätee, kun henkilötietoja kerätään EU: ssa olevilta henkilöiltä riippumatta siitä, missä tietojen kerääjä sijaitsee. Toisin sanoen, jos asut ja blogaat Yhdysvalloista, mutta sinulla on käyttäjäkunta EU: ssa, kuulut GDPR: n lainkäyttövaltaan.

näistä laeista vaikutusvaltaisimpia ja laajempia ovat muun muassa CalOPPA Yhdysvalloissa ja GDPR EU: ssa.

niinkin yksinkertainen asia kuin sähköpostin tilauslomake blogissasi tarkoittaa, että blogisi tarvitsee laillisesti Tietosuojakäytännön.

Tietosuojakäytännön luominen

ilmainen Tietosuojakäytäntö Generator auttaa sinua luomaan mukautetun Tietosuojakäytännön sivustollesi ja mobiilisovelluksellesi. Seuraa vain näitä muutamia yksinkertaisia ohjeita ja tietosuojakäytäntö on valmis näyttämään muutamassa minuutissa.

  1. klikkaa sivuston yläosassa olevaa ”Free Privacy Policy Generator” – painiketta.
  2. Valitse, missä Tietosuojakäytäntöäsi käytetään:
  3. vastaa muutamaan yritykseesi liittyvään kysymykseen:
  4. syötä maa ja klikkaa ”Seuraava askel” nappi:
  5. Jatka Tietosuojakäytännön rakentamista vastatessasi ohjatun toimintamme kysymyksiin:
  6. melkein valmista. Syötä nyt sähköpostiosoitteesi, johon haluat uuden tietosuojakäytännön lähetettävän ja klikkaa ” Luo ” – painiketta ja olet valmis.

    juuri noin. Nyt voit kopioida ja liittää Tietosuojakäytäntökoodin verkkosivustoosi tai linkittää isännöityyn tietosuojakäytäntöön.

Blogger (BlogSpot)avulla bloggaajat voivat lisätä HTML widget jossa uutiskirjeen tilauslomake voidaan käyttää. Jos käytät tätä ominaisuutta, tarvitset Tietosuojakäytännön.

lain lisäksi kolmannet osapuolet vaativat usein Tietosuojakäytäntöä, jos käytät heidän palveluitaan.

esimerkiksi, jos kirjaudut käyttämään Google Adsensea näyttääksesi mainoksia blogissasi, sinun on hyväksyttävä AdSensen palveluehdot. Nämä ehdot edellyttävät, että sinulla on ”selvästi merkitty ja helposti saatavilla” tietosuojakäytäntö, joka sisältää joitakin erityisiä tietoja:

AdSense-ohjelman käytännöissä todetaan, että julkaisijoiden on” oltava ja noudatettava ” Tietosuojakäytäntöä, joka paljastaa tiettyjä tietoja ja tarjoaa linkin resurssiin, jolla voit valmistella käytäntöäsi:

kun AdSense-käyttäjät klikkaavat resurssilinkkiä, heidät viedään hyvin tarkkoihin ohjeisiin siitä, mitä tietosuojakäytäntöön sisällytetään:

Googlen mukaan Tietosuojakäytännön tulisi sisältää seuraavat tiedot:

  • että kolmannen osapuolen myyjät, mukaan lukien Google, käyttävät evästeitä mainosten esittämiseen perustuen käyttäjän aikaisempiin vierailuihin blogissasi
  • että Google käyttää mainosevästeitä, jotta se ja sen kumppanit voivat esittää mainoksia käyttäjillesi heidän blogissasi ja / tai muissa blogeissa internetissä vierailunsa perusteella
  • että käyttäjät voivat kieltäytyä kaikesta tästä käymällä Mainosasetussivulla ja muilla opt-out-menetelmillä

tietosuojakäytäntösi on se, jossa kerrot lukijoillesi:

  • mitä henkilökohtaisia tietoja keräät heiltä,
  • miten keräät, käytät ja säilytät näitä henkilötietoja,
  • miksi tarvitset näitä henkilötietoja, ja
  • jos annat kolmansien osapuolten kerätä, käyttää tai tallentaa näitä henkilötietoja

Katsotaanpa muutamia esimerkkejä lausekkeista, joiden tulisi osa blogisi tietosuojakäytännöstä:

  • tietojen kerääminen ja käyttö. Tässä kerrotaan käyttäjille, mitä henkilötietoja kerätään ja miten kerättyjä tietoja käytetään.
  • keksejä. Tätä edellyttävät monet kolmannet osapuolet, joita saatat päätyä käyttämään blogissasi, kuten Google AdSense, Google AdWords ja muut edellä mainitut, sekä EU: n Evästedirektiivi joissakin tapauksissa.
  • linkkejä muille sivustoille. Yksityishenkilöt ja yritykset käyttävät tätä lauseketta yleensä ilmoittaakseen, että heidän verkkosivustonsa sisältävät linkkejä muille verkkosivustoille, joita he eivät hallitse tai omista. Jos blogisi mainostaa kolmannen osapuolen linkkejä, kuten muita blogeja tai suositeltuja sivustoja, sinun tulisi sisällyttää tällainen lauseke.

vaikka et kerätä, käyttää tai tallentaa mitään henkilökohtaisia tietoja lukijoilta, ottaa Tietosuojakäytäntö blogiisi silti tulee valtava etu.

yksityisyyskysymykset ovat nykyään tärkeämpiä kuin koskaan, joten käyttäjät pitävät tietosuojakäytäntöjä merkkinä luotettavuudesta.

jos et kerää, käytä tai säilytä henkilötietoja, kerro siitä käyttäjille. Tietosuojakäytäntösi voi olla lyhyt ja ytimekäs, jolloin käyttäjät tietävät, ettet tee mitään heidän tiedoillaan.

tässä on esimerkki Ecquiresta, joka tekee todella selväksi, että heillä ei ole sinun tietojasi, ja se on tehty humoristisella tavalla.:

Tietosuojakäytäntö ei ole koskaan huono idea, vaikka sitä ei lakien tai kolmansien osapuolten mukaan tarvitsisikaan.

kuinka lisätä Tietosuojakäytäntö Blogspotiin

tässä on muutamia nopeita ja helppoja ohjeita Tietosuojakäytännön lisäämiseen BlogSpot-blogiisi.

  1. Kirjaudu sisään Blogger-tilillesi. Jos käytät useampaa kuin yhtä blogia, valitse, mihin blogiin haluat lisätä Tietosuojakäytännön.
  2. valitse vasemmasta valikosta sivut.
  3. klikkaa uutta sivua.
  4. otsikoi sivusi ”Tietosuojakäytäntö” ja liitä tietosuojakäytäntösi teksti päätekstikenttään. Napsauta Julkaise, kun olet valmis.
  5. Katso vasemmasta valikosta uudelleen ja valitse Layout.
  6. päätä, missä osassa blogiasi haluat tietosuojakäytäntösi linkin näkyvän. Suuntaa tähän osioon ja valitse Lisää Gadget.
  7. ikkuna, jossa on saatavilla vempaimia, avautuu. Vieritä alas sivuille gadget ja klikkaa sininen Lisää-kuvaketta sitä varten.
  8. valitse Määritä-Sivuluetteloikkunassa Tietosuojakäytäntö-sivun vieressä oleva ruutu ja valitse Tallenna.

tietosuojakäytäntösi sivu liitetään nyt blogiisi, jotta kävijäsi voivat käyttää sitä.