musen er en af de mest kendte gnavere i verden. Dens maksimale levetid er 3 år.

hvor længe mus lever

hvor længe mus lever i naturen

i naturen når en muses levetid normalt i gennemsnit 2 år, selvom dette varierer afhængigt af arten. Vilde forhold, fodring og rovdyr er de forhold, der påvirker deres overlevelse.

hvor længe mus lever i fangenskab

det er i øjeblikket bevist, at musens levetid i fangenskab kan forlænges til 3 år.

vi anbefaler, at du også læser:

  • hvor meget rotter lever
  • hvor meget levende hamstere
  • længe leve egernene
  • hvor meget levende skruer
  • længe leve chiguiro

hvor bor de mus

musen er en type vildt dyr, der normalt lever på landet. Alligevel er det et dyr, der har tilstedeværelse over hele planeten, med undtagelse af Antarktis. I dag er det meget almindeligt, at mus lever i miljøer som kloakker såvel som i lossepladser og våde steder.

under landlige forhold er det foretrukne sted for mus skove.

hvilke mus spiser

musens kost er praktisk taget betragtet som altetende. Ligesom de kan spise planter, rødder og blade, kan de også fodre med frugt, grøntsager og korn, som suppleres med kød, kød og insekter.

menuen varierer alt efter, hvad din lugt hjælper dig med at finde som mad for at overleve.

arter af mus

Rattus rattus

dette er en ret lille type mus, selvom dens længde varierer fra 16 til 22 centimeter. Dens vægt er normalt mellem 150 og 250 gram. I mellemtiden er dens farve normalt sort, selvom den også har tendens til at være grå.

det er en type mus, hvis alder når mindst 2 år, selvom mange mus af denne type næppe når 12 måneders levetid.

Rattus norvegicus

dens størrelse er meget større, da dens længde varierer fra 21 Til 27 centimeter. Vægten varierer fra 280 til 520 gram. Det er et dyr, hvis kappe er grå. Dens ører er noget kortere, og snuden er meget mere stump.

hvor lange mus er

mus varierer i længde fra 7 til 16 centimeter. Til disse data tilføjes længden af halen, som kan blive så lang som sin egen krop.

hvor meget mus vejer

minimumsvægten er 150 gram og maksimum er 520 gram.

reproduktion og livscyklus af mus

årsagen til, at der er et så stort antal mus i verden, skyldes det faktum, at det er en art, der reproducerer støt hele året, uanset en bestemt tid eller visse klimatiske forhold.

Parring opstår, når kvinden tiltrækker hanen efter frigivelse af en stor mængde feromoner. Efter parring er den unges svangerskabsperiode i gennemsnit 24 dage. I alt anslås det, at mellem 5 og 10 mus fødes.

ved fødslen har Mus deres øjne lukket helt og har intet hår. Efter en uge åbner de deres øjne, og håret begynder at blive mærkbart. Efter dette vil det tage omkring otte uger for dem at blive betragtet som mus, der allerede har nået deres seksuelle modenhed.

musens nysgerrighed

antallet af fødsler af mus

en kvindelig mus kan have op til 5 fødsler om året.

mus svømning og hoppe tal

en mus kan svømme i 72 timer ad gangen. De kan også hoppe en afstand på en meter lodret. En anden interessant kendsgerning er, at de kan falde fra en afstand på 20 meter uden at blive såret.

mus lugter

når en mus dør, fortsætter mus i nærheden med at lugte den for at identificere den mad, der forårsagede dens død. På denne måde opretholder de en defensiv holdning for at undgå at dø af forgiftning.

mod tørst

musen er et dyr, der kan modstå tørst endnu mere effektivt end kamelen gør. Deres fordøjelsessystem giver dem mulighed for at producere deres eget vand, når de ikke kan finde adgang til det.

fleksibelt skelet

mus har et fleksibelt skelet, der giver dem mulighed for at infiltrere gennem ethvert hul eller spalte.

Musetænder

takket være sammensætningen af deres tænder kan mus gnave fra materialer som aluminium og plast til glas og cement.

hans passion for sang

det er bevist, at mus producerer en ultra sonisk lyd, hvorigennem de kommunikerer med hinanden. En undersøgelse viste, at disse vokaliseringer ikke kun var meddelelseskoder, men at de har den samme grund til at være, der får fugle til at synge deres egne melodier.

Husk at i en anden af vores artikler kan du opdage forskellene mellem rotter og mus.